Aktivitet och närvaro

Stationen är obemannad.

Mer information här.

Kårens kalender

må jan 18 @19:00
Första-hjälp gruppen övning

Jfbk's senaste larm

Nu äntligen efter en lång tids arbete

är One Seven systemet installerat och testat i J11. Bilder från bygget och en huseldning där vi testade systemet kan ses under bilder, klicka här för att komma dit direkt.


Kortfattad information om One Seven
One Seven är ett cafs(Compressed Air Foam System) system, och det fungerar så att man har ett vatten system till vilket man lägger till komprimerad luft samt skumblandning.
Förutom att One Seven är ett cafs system fungerar det kortfattat som dess namn, one seven, från en vatten droppe för man sju stycken skumbubblor, i och med detta ökar släckeffekten per vattendroppe med 80%. One seven är också ett av få släcksystem som bekämpar branden från alla sidor av brandtriangeln(värme,syre och brännbart material). 

Ett one seven system förbrukar också väsentligt mycket mindre vatten än släckningsarbete med vatten eller "vanligt skum", därav fås mindre vattenskador vid insatser, samt att det underlättar brandmannens arbete, då slangen väger mycket mindre än vid vattensläckning. Skumblandningen som kommer från one seven har sådan konsistens att den fastnar och bildar ett synligt skyddande lager som förhindrar återtändning, vilket gör det enkelt för brandmannen att se vilka områden som är skyddad och för att skydda objekt kring en brand. Skumblandningen kan även fås som torr eller våt.

Skumblandningen som används är också fullt biologiskt nedbrytbart.

För mer info om One-Seven besök gärna oneseven.com eller NFRS - Nordic Fire & Rescue.


Kårnytt

  • 07-04-2015
    Under dom två senaste övningarna har kåren på nära håll haft förmånen att kunna stifta ytterligare bekantskap med brandförloppet vid olika konstruktioner. Först ut att eldas ner var en...
  • 17-03-2015
    Under dagens övning har vi bekantat oss med våran tank, vi har lärt oss hur man får ut vatten, hur man fyller på vatten och hur man kör skum. Allt detta för att vara väl rustade inför våren...

Våra sponsorer

Vi har 4 besökare och inga medlemmar online