Aktivitet och närvaro

Stationen är obemannad.

Mer information här.

Kårens kalender

Jfbk's senaste larm

Förstahjälp gruppen i Jomala är speciellt inriktad på att ta hand om skadade personer vid olika utryckningar så som trafikolyckor, efterspaningar och andra olycktillbud.
Förutom att åka på larm med Jomala FBK jourar även förstahjälp gruppen vid olika tillställningar för att göra dem säkrare, t.ex. större idrottsevanemang.

jfbk_random_fhj1.jpg

Gruppen har övning var tredje vecka och går då igenom olika förstahjälp metoder, övar olika strategier vid olyckstillbud och har samövningar med Jomala FBK för att samarbetet mellan kåren och förstahjälp gruppen skall hållas på topp.

Gruppens medlemmar går även på föreläsningar och kurser som ordnas av Röda korset så att förstahjälp gruppen alltid kan ta del av den senaste informationen och kunskapen om förstahjälp.

Just nu består gruppen av ungefär 10 aktiva medlemmar och leds av gruppchefen Lars-Erik Heinonen.
Är du intresserad av att börja? Alla med ett intresse för förstahjälp och en ålder över 15 år är välkomna att börja i gruppen.

Kårnytt

  • 07-04-2015
    Under dom två senaste övningarna har kåren på nära håll haft förmånen att kunna stifta ytterligare bekantskap med brandförloppet vid olika konstruktioner. Först ut att eldas ner var en...
  • 17-03-2015
    Under dagens övning har vi bekantat oss med våran tank, vi har lärt oss hur man får ut vatten, hur man fyller på vatten och hur man kör skum. Allt detta för att vara väl rustade inför våren...

Våra sponsorer

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online