Aktivitet och närvaro

Stationen är obemannad.

Mer information här.

Kårens kalender

Inga händelser

Jfbk's senaste larm


Lastväxlaren köptes ny till kåren hösten 2013. Bilen är en SCANIA med 480hk med Splitrange växellåda och karossen är av offroad-modell.

Bilen är utrustad med: En multilift 24tons krokaggregat.  Bilen har en total vikt på 35 ton. Lastväxlaren är även försedd med ehydrauldriven sänkpump  av märket Cobra 150 som ger 2500l/min, denna är kopplad till en  20 m hydraulvinda.
Bilens sidolådor är från BGG Service som är med jalusi och försedda med  ledbelysning. I lådorna finns ett elverk på 6kw 3fas och slangkorgar av typ  quickbag. Bilen har  även en handvirrve med monofon som är intergrerat i bilens mediasystem, blåljus och arbetsljus samt varningsljus är monterade.

Tanken är utrustad med: Tanken är även den  byggd av BGG Service och är på 15000 - 22000 liter, och har en Waterous pump. Tanken har även en inbyggd Protek fjärrmanövrerd vattenkanon. Två stycken skumtankar på vardera 200 liter samt 600 m slangutläggning.

Premiär visningen är nu den 7-8 maj på teknikdagarna i Skövde.

Kårnytt

  • 07-04-2015
    Under dom två senaste övningarna har kåren på nära håll haft förmånen att kunna stifta ytterligare bekantskap med brandförloppet vid olika konstruktioner. Först ut att eldas ner var en...
  • 17-03-2015
    Under dagens övning har vi bekantat oss med våran tank, vi har lärt oss hur man får ut vatten, hur man fyller på vatten och hur man kör skum. Allt detta för att vara väl rustade inför våren...

Våra sponsorer

Vi har 201 besökare och inga medlemmar online